Le nom du village

Génis est un village très ancien dont la construction est antérieure au 5eme siècle de notre ère. L’origine de son nom serait tirée du latin Genicus pour évoluer vers Genesius et Genitz en 1362.

Het dorp Génis is gelegen “in het hart” van de samenstroom van twee rivieren t.w. de Auvézère en de Dalon. Het dorp heeft plusminus 500 inwoners, maar beschikt over alle voorzieningen. Zo is er een slager, een bakker, een apotheek, een dokter, een postkantoor, een cafe en een restaurantje. Deze voorzieningen zijn op loopafstand van de gîtes.

De omgeving van Génis is heuvelachtig. Het landschap is afwisselend bebost en dan weer open door de weilanden, waarin voornamelijk de bruine Limousinkoeien, met hun kalfjes, grazen. U wordt steeds weer verrast door de prachtige vergezichten. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, paardrijden, mountainbiken, kajakken enz.

Wilt u echter een keer een grotere stad bezoeken dan komen Périgueux, Sarlat en Brive hiervoor in aanmerking. Omdat in de Dordogne zo veel te zien is, verwijzen wij u hiervoor ook naar onderstaande websites.

kaart_gites_Flora.Genis